fbpx
Hofstraat 73, 2675 BB Honselersdijk
westland@protech.mc
0174 509 409

Tips om je auto te wassen

juli 6, 2022

Het schoonhouden van je auto is belangrijk voor het behoud van je lak. Daarom is het wassen van je auto belangrijk. Het wassen van je auto voorkomt namelijk veroudering, doordat je tijdens het wassen met de hand snel kleine beschadigingen ontdekt. Deze kunnen dan snel worden behandeld.

GOEDE VOORBEREIDING

ProTech wasemmers

Een goede voorbereiding is het halve werk. Goed materiaal is belangrijk voor het wassen van je auto. Begin met het vullen van twee emmers. Ideaal is als je emmers hebt met een roostertje dat het vuil op de bodem houdt. Het vuil blijft hierdoor in de emmer en wordt niet opnieuw meegenomen met het wassen van je auto. Dit voorkomt kleine beschadigingen aan je lak.

In een emmer doe je Autoshampoo aangevuld met warm water en in de andere emmer doe je schoon warm water.

Verder heb je nog een autowashandschoen en een microvezel autohanddoek nodig.

TIP 1:
Als eerste maak je de droge velgen school met velgenreiniger (Zie onze blog over velgen reinigen). Voordat je de auto gaat wassen, spoel deze eerst schoon met een tuinslang of hogedrukreiniger. De laatste heeft de voorkeur.  Op deze manier verwijder je het ergste vuil al van je auto en maakt het wassen makkelijker.

TIP 2:
Was je auto van boven naar beneden en altijd in de lengterichting, dus van links van rechts. De zogenoemde draaiende beweging zorgt ervoor dat er “Swirls” in de lak kunnen komen. Dit zijn cirkelvormige krassen die in het volle (zon) licht goed te zien zijn.

TIP 3:
Spoel je autowashand uit in de emmer met schoon water. Daarna doe je de autowashand weer in de emmer met shampoo. Als je dit regelmatig doet, bijvoorbeeld na het wassen van het dak, dan voorkom je dat je vuil mee neemt op het net gewassen deel. Als je dat hebt gedaan, spoel de auto dan af met de tuinslang of met de hogedrukreiniger.

TIP 4:
Zorg dat als je je auto gaat wassen je dit niet in de volle zon doet. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de shampoo of het water inbrandt in de lak van je auto. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, is dit te herstellen door het polijsten van je auto. Laat dit wel door een expert doen als je dit zelf niet kunt.

Droogdoek BMW auto wassen

TIP 5:
Na het wassen maak je de auto droog met de microvezel autohanddoek, ook wel een ‘watermagneet’ genoemd. Dit is een zeer zachte doek die geen beschadigingen aan de lak aanbrengt. Bovendien kan zo’n ‘watermagneet’ een veelvoud van zijn eigen gewicht aan vocht absorberen. Door de autohanddoek te gebruiken, zal de auto streeploos opdrogen.

Gerelateerde artikelen
Car detailing de moeite waard?
Velgen reinigen van je auto

ProTech Monte-Carlo – WESTLAND

Hofstraat 73, 2675BB Honselersdijk
KVK nummer: 51116685

Openingsuren

Maandag 9.00 – 17.00
Dinsdag 9.00 – 17.00
Woensdag 9.00 – 17.00
Donderdag 9.00 – 17.00
Vrijdag 9.00 – 17.00
Zaterdag Op afspraak

Sociale media

ProTech Monte-Carlo Westland

Hofstraat 73, 2675BB HONSELERSDIJK
Tel. – 0174 509 409 westland@protech.mc
crossmenuchevron-down